Sanning eller inte....?

Plötsligt hör jag värsta kacklet utanför huset och sedan knackar det tyst men desperat på min dörr.
Jag öppnar och ser först bara snöstormen men ganska fort så ser jag tre stycken fåglar som varken säger hej eller frågar om jag vill köpa lotter utan bara löper förbi mig in i huset.
Huttrande på en knagglig svenska hör jag sen att dom säger -klockan....vad står det på din klocka ??
Efter att ha stängt dörren innan vintern kom in så tittar jag på dom samtidigt som jag hör frågan och ser att den ena av dom har en stor silverglänsande klocka runt ena benet.
Klockan är snart två säger jag....samtidigt som tankarna flyger genom skallen...
-Ska dom se något på tv ???....skidskytte börjar kvart över två men folk med gevär borde inte vara favoriterna för stora fåglar.
-Kanske dricker dom te, kaffe eller tequila på bestämda tider precis som våra pensionärer gör.
-Bussen ska dom väl inte med.....det går nog ingen förresten.
Så långt hann jag komma med min hjärnlek innan fågeln med klockan tagit två stora steg fram och visar sin klocka.
SWEDEN-SPRING (vår) står det med stora bosktäver.
-Ser du, det stämmer väl säger fågeln.
-Den går aldrig fel.
-Den här texten kom upp på klockan för exakt sjutton dagar sedan och det är just så lång tid det tar att flyga hit.
-Vi satt i skuggan bredvid en uttorkande damm i norra Tanzania, tittade på några noshörningar som hade sex och knaprade på några slöa insekter som insett att dammen var inget bestående hem för dom utan dom måste helt enkelt dra.
Flygturen var lugn men vi blev aningen konfunderade när isbjörnar dök upp i vattnet strax utanför Mallorcas västkust....

Jag tittar på fåglarna, ut genom fönstret och tillbaka på fåglarna och säger -jo, det ska vara vår nu men vi har tänt för lite lampor i Sverige under den här vintern så våren har inte riktigt kommit än.
Den ena fågeln som påminner om en vattenkammad skolpojke spottar på mina fötter och går och tänder tre lampor, sätter på tv´n, ser Tora Berger med ett gevär i högsta hugg och stänger av lika fort.

Nu har vi precis fikat, haft sex (inte jag) och kollat vädret på datorn och kommit fram till att dom stannar här inne hos mig till på tisdag eller så när våren kanske kommer....

Det öser ner....:-(

Kan det sluta snöa för helvete....
Finns inte ens chans i helvetet att jag tror på detta tjatande om klimathot.
Dom där isbjörnarna som tydligen inte hittar isflak någonstans där uppe i norr tror jag somnat på ett av dom som ändå finns och vaknat i Medelhavet.
I min damm är det ett istäcke som jag kan gå på och det det har legat där i typ 10,5 månad nu...typ, sa jag...

Earth Hour på lördag och jag tänker verkligen sätta klockan så att jag inte missar det.
Då ska alla mina lampor lysa fint i mörkret, i micron så ska jag poppa så mycket popcorn, i ugnen ska jag köra en 7 kilos stek och tv´n som jag inte tryckt igång på tre dagar ska då visa sina program samtidigt som jag själv varken ser på den, äter stek, eller popcorn....jag sitter vid datorn och lyssnar på radion....eller sover med allt igång och drömmer om sommar.

Puss och kram för 17

Flugor

Att dom inte kan ha stans största hjärna är väl lätt förstå....
Jag hade kunnat förstå dom om poängen för dom verkligen var att ta sig in i min stuga .....för att festa loss, slå klackarna i taket och suga i sig den sista droppen i en gammal vinflaska.....och visst slår dom klackarna i taket och klackarna mot fönstren också MEN det enda dom egentligen vill efter att ha kommit in är att få komma ut.

Visst är dom ett vårtecken dom också så än så länge är jag knappast upprörd över deras beteende och läte strax efter klockan sex en söndag morgon...;-)

Linus Thörnblad

Han gjorde det igen....misslyckades...:-)

RSS 2.0