Inte Erlend, Fredrik...

Ungefär tre minuter efter att väckarklockan börjat ljuda sitt envisa ihåliga läte slungas den ut i rummet, träffar en gammal skolatlas i bokhyllan och fortsätter sitt eviga tjutande nere på golvet.
Den häll tänker John och trycker den stora kudden hårdare mot sitt ansikte.
Den brukade göra det, kanske mest för att John tejpat dit fem centimeter tjock skumgummi runt hela klockan förutom där det nu stod 09:49.
Något senare, då väckarklockan definitivt tystnat kommer nästa ljudupplevelse i den lilla tvårumslägenheten.
Musiken som denna dag nog måste karakteriseras som hårdrock pumpas ut i rummet på en volym som mer förknippas med lördagskväll än lördagsförmiddag.
John sitter endast iförd ett par kalsonger och ett par svarta raggsockor vid köksbordet och äter den den näst sista och den sista knäckemackan som fanns i skafferiet.
Mellan bröden har han en stekt fiskbit  som var kvar från middagen igår.
Klockan tolv ska han träffa Jagge nere på Smokey-paper café.
En currybagel där är bland det allra bästa John vet, det är därför han nöjer sig med vatten och den torra, simpla mackan nu.

Smokey-paper café är John´s andra hem kan man säga.
En avlång, mörk lokal är det med små lampor utplacerade vid varje bord eller mer som lutande gamla skolbänkar där dagens tidningsbud placeras samtidigt som man äter och dricker något från de  geniala och annorlunda menyerna.
Rökning är en annan sysselsättning som bedrivs på Smokeyvilken inte stör varken John eller Jagge överdrivet mycket.
Dom båda kompisarna stoppar sällan en rykande pinne mellan käkarna och de gånger det händer så är det inte något smalare än en cigarill som åker in, snarare ordentligt tjockare.

Jagge eller som han egentligen heter Jan Sihgismund upplever till skillnad från vissa andra en lugn morgon utan varken utbrott eller rockmusik.
Svensktoppen kommer han däremot inte undan eftersom grannen Ida Lonér har klart nedsatt hörsel och Svensktoppen som favoritprogram.
När det bara återstår ettan på radion har Jagge precis mixat ihop frukosten och hällt upp den i ett stort glas.
Blandningen består av Citron yougurt, pressad kiwi, Trocadero, 4 msk. vanillinsocker och tre råa ägg.
Han vet att han kommer att behöva det för han vet att ettan på Svensktoppen för fyrtiosjunde veckan i rad är Kent-Robins med låten "Jag vill dansa med dig i mina armar".
Drickan kallar han för "SUE-FGK" vilket står för "skjuten ur en fet grå kanon" och kanon är precis det han känner sig tjugo sekunder senare.
-Fy fan, det är enda gången man känner att man har känsel inuti fötterna......och så snygg man blir sen.
Han funderar på om han ska döpa om drickan till "sprit utan alkohol" men bestämmer sig för att låta bli, mest för att försöka minska ner tänkandet på sprit.
image1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0